-
September 29, 2020
5 myyttiä hengityksestä – oikein, syvään, vatsaan vai minne?
Onko olemassa oikeaa ja väärää hengitystä? Onko vatsaan hengittäminen paras tapa lievittää stressireaktiota? Onko palleahengitys sama asia kuin vatsahengitys? Onko jooga liikkeen ja hengityksen yhdistämistä?
-
September 22, 2020
Tietoinen hengitys tienä onneen (vai ongelmiin?)
Hengitys on vakava asia. Siihen ei pitäisi puuttua turhaan. Ja kun siihen puuttuu, on hyvä tietää, mitä on tekemässä. Hengitys on tapa. Jokainen hengitys vahvistaa jotakin hengitysmallia ja kehon tilaa.
-
May 6, 2020
Hengitys hyvinvoinnin salaisena aseena
Hengityksellä on kaikista elämäsi asioista suurin vaikutus henkeesi ja terveyteesi. Tässä artikkelissa käsittelen hengityksen kolmea komponenttia, joiden hallitsemisesta helppo ja järkevästi tilanteisiin reagoiva hengitys koostuu.
-
September 29, 2019
Suorituskykyä suorittamatta
Kuinka suoritusvapaa elämä toimii suorituskyvyn kasvattajana? Päätöksellä pystyt nostamaan itsesi vain tiettyyn pisteeseen. Parhaasi pystyt antamaan, kun keho-mieli on tasapainossa. Palautunut, sopivan vireä, verrytelty ja vapautunut.
-
April 27, 2019
Ajatuksia suorittamisesta
Suorittaminen on lempilapseni. Ei siksi, että rakastaisin sitä vaan siksi, että koen sen olevan aika monen elämän ongelman taustalla. Tässä muutamia ajatelmia suorittamisesta, kiireestä ja suoritusvapaasta elämästä.
-
April 10, 2019
Oodi hiljaisuudelle
Hiljaisuus on portti sielun syvimpiin totuuksiin. Mitä hiljaisemmaksi tulet, sitä enemmän pystyt kuulemaan. Hiljaisuus paljastaa sen, mitä on.
-
January 1, 2019
5 vinkkiä muutokseen – jos mikään ei muutu, mikään ei muutu
Muutos. Moni sitä itselleen lupaa, vielä useampi haluaa. Kuinka motivoida itsensä toistamaan uutta tapaa ja pyrkimään päättäväisesti muutokseen? Tuoko tavoitteiden saavuttaminen onnen?
-
December 6, 2018
Tieto ja tavat hyvinvoinnin lähteenä
Tieto on valtaa, sanotaan. Mutta onko se valtaa, kun kyse on omasta hyvinvoinnista? Tiedämme, että pitäisi mennä nukkumaan hyvissä ajoin, huolehtia palautumista, syödä ja liikkua suositusten mukaan. Mutta toimimmeko tiedon mukaisesti?
-
November 8, 2018
Pelkoa ja inhoa selinmakuulla
Rentoutuminen. Shavasana. Kuolleen asento. Joskus autuus, joskus yhtä taistelua. Mikä tekee rentoutumisesta niin vaikeaa? Miksi rentoutumista ei voi pakottaa? Jooga alkaa siitä, kun parasympaattinen hermosto herää.
-
June 17, 2018
5 uskomusta joogasta – ja mitä jooga merkitsee minulle
Joogaan liittyvät uskomukset asuvat syvällä. Joogasta on yhtä monta tulkintaa kuin on joogaajaakin. Onko jooga kehonhuoltoa, yhteyttä, uskonto-huuhaata vai ihmelääke?
-
June 6, 2018
Jooga ja mainonta: Onko joogan myyminen ok?
Saattaessani valmiiksi ensimmäistä jooga-aiheista verkkokurssia jouduin kohtaamaan suuren moraalisen kysymyksen: millä keinoilla ja miten joogaa voi myydä? Pitäisikö edes?
-
April 4, 2018
Anna itsellesi arvokas kesä joogaretriitillä
Haluaisitko kesäsi olevan kuormitusta lisäävää vai kaikilla olemisen tasoilla rentouttavaa? Melua ja vilskettä vai luontoa ja rauhaa? Joogaretriitti voi pelastaa kesäsi.
-
February 6, 2018
Meditaatiolla merkitystä ja pitkää ikää
Mitä meditaatio on? Miksi meditoida? Monissa yrityksissäkin on jo meditointihuone, jonne mennään hiljentymään ja antamaan mielelle tilaa. Kun mieli on tyhjä, vastaukset tulevat.
-
January 25, 2018
Positiivinen ajattelu – ota vastuu ajatuksistasi!
Sinulla on kaikki valta ja voima vaikuttaa ajatteluusi ja elämääsi. Jooga kaikissa muodoissaan edistää positiivista ajattelua, ihan huomaamatta. Aloita ottamalla vastuu ajatuksistasi.
-
January 8, 2018
Millainen on joogin ruokavalio?
Joogin ruokavalio perustuu ajatukselle, että se mitä syön, vaikuttaa kehon lisäksi mieleeni. Ruoka nähdään polttoaineena, joka rakentaa fyysisen kehon lisäksi mieltämme.
-
December 13, 2017
Ashram – Toinen koti
Ashram on iso osa minun ja Sannin kehitystä niin ihmisinä kuin joogaopettajina, joten ajattelin hieman valottaa, mikä ashram on ja minkälaista arki siellä on. Ashramin arki on karma joogaa.
-
November 30, 2017
Rentoutumisen kadotettu taito
Joillekin tämä saattaa tulla shokkina: rentoutua ei kannata ihan miten tahansa, jos haluamme oikeasti rentoutua. Rentoutuminen on tila, jossa parasympaattinen hermostomme aktivoituu.
-
November 21, 2017
Joogafestarit – Mitä jäi käteen Karmakilleristä?
Edellisessä blogikirjoituksessani kokosin Magnesia Festivalin parhaita paloja. Nyt on vuorossa Karmakiller Festival, joka olikin melkoinen pläjäys uutta ja vanhaa, modernia ja traditiota.
-
November 17, 2017
Joogafestarit – Mitä jäi käteen Magnesiasta?
Magnesia oli oikein sydämellinen tapahtuma. Paikasta ja tapahtumasta huokui lämpö ja välittäminen, vaikka perjantaiaamu olikin litsläts-vetinen. Tässä festareiden kolme kohokohtaa!
-
September 25, 2017
Pranayama osa 2 – harjoituksilla kohti mielenrauhaa
Pranayama-kirjoituksen osassa 1 käsittelin pranan käsitettä ja sen yhteyttä hengitykseen. Tässä keskityn itse pranayamaan, sen harjoittamiseen ja tekniikoihin.
-
September 18, 2017
Pranayama osa 1 – prana ja hengitys
Miten prana linkittyy hengitykseen ja mitä on pranayama? Arkikielessä pranayama käännetään hengitysharjoituksiksi ja prana elinvoimaksi tai energiaksi.
-
September 8, 2017
Asana – asento, liike vai asa+ana
Mikä on asana? Tässä yritän valaista ja toivottavasti myös herätellä lukijaa pohtimaan, mikä on tuo nykyisten joogamuotojen keskiössä oleva joogatuntien ydin.
-
July 7, 2017
Joogan viisi periaatetta
Jooga on massiivinen kokonaisuus, josta suuri yleisö näkee vain pikkuriikkisen osan: asanat eli liikkeet tai asennot, joita joogatunneilla pääasiassa harjoitetaan. Mitä muuta jooga on?
-
June 7, 2017
Mitä sinä pelkäät?
Mieli luo pelkomme, ja mielessä pelot voi myös voittaa. Pelko on tunne, that’s it. Tuo tunne ei helpolla katoa, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Esimerkiksi kehittämällä luottamusta.
-
April 22, 2017
Onks pakko nousta kuudelta?
Kesän retriiteillämme heräyskello kilkattaa klo 6.15. Mitä, sehän on kukonlaulun aikaan! Eikö retriittikokemuksen pitäisi olla virkistävä uuvuttavan sijaan? Miksi heräämme niin aikaisin?
-
April 7, 2017
Mikä Manaste?
Mikä Manaste? Tässä blogissa kerron oman tarinani joogaopettajaksi ja yrittäjäksi. Selitän myös sanaleikin Manaste. Se tulee sanoista namaste (tervehdys) + manas (mieli).
Yksityisyys
Tämä sivusto käyttää evästeitä parantamaan käyttäjäkokemusta. Klikkaamalla 'Hyväksy kaikki' hyväksyt evästeiden käytön.